De voors en tegens van bestelwagen verhuur

Bus​​​ foto

Van gesprekken en voorstellen tot meer gedetailleerde vragen over kosten en dergelijke, besprak de groep de voors en tegens van beide opties. Uiteindelijk wees reisleider en eigenaar van The Rmile, Jacobus Spra Hersman, erop dat het gebruik van een touringcar de groep meer geld zou besparen dan autorijden, aangezien een prijzige touringcar minimaal 25 personen kan vervoeren. Het zou mooi zijn geweest als we van tevoren hadden geweten hoeveel geld we maandelijks precies zouden besparen, maar dat zijn nu eenmaal de feiten van het leven.

Het gebruik van een touringcar zou daarentegen meer verantwoordelijkheid van de eigenaar betekenen. Naast de extra rompslomp die het busrooster met zich meebrengt, de hogere brandstofkosten en de algemene overlast, jaagt het huren van een bus de kosten de hoogte in. Het huren van een bus is ook problematischer omdat de meeste reisleiders op zichzelf wonen. De meeste reisleiders wonen ofwel in een caravan stijl of in een aangrenzend huis dat aan de bus is vastgemaakt. Welk huis wordt gekozen hangt af van de voorkeuren van de individuele eigenaar.

Nog een andere moeilijkheid is dat er nauwelijks informatie is over de andere kant van de medaille. Bij het huren van een busje krijgt u alleen te horen wat er is meegebracht, en in Utreink geven de Nederlandse kranten details over de dingen die worden meegenomen. Met een busje huren kan een groep mensen op pad om Utreken te verkennen, met een budget, en zorgt meestal voor de planning van de route. Aangezien er geen andere reisleiders onder ons zijn, dient het huurbusje als alternatief vervoer, vooral wanneer u achterloopt op schema. knieën in Utreken zijn een goed voorbeeld van een woord. Aangezien het woord een veel voorkomend Nederlands intransiciërend leenwoord is, is de kans het grootst dat het Utrekense woord Beslagsh schezes in het Nederlands wordt overgenomen, aangezien de Utrekense reisleidster een pauze nam toen zij de Noordzee opging. En ook al is de Noordzee schijnbaar een leuke plek om te stoppen, er is weinig dat u ervan weerhoudt de weg te vragen helemaal naar toestersdorp in Nederland of in Rotterdam.

Goed gebruik maken van het huren van een busje of een bestelwagen is gemakkelijk als u uw huiswerk doet. Aangezien de keuze van de reisleider niet in uw handen ligt, maar in die van de reisgroep – of van de reisorganisaties – moet u er ook rekening mee houden dat het bestelwagenverhuursysteem in Europa nauwelijks een optimaal systeem is. Tijdens een recente roadtrip langs Zweedse bestemmingen kwamen we bijvoorbeeld meer tegen dan we verwachtten. Het busje dat we huurden ging drie keer stuk omdat het veel te traag was – en er was geen andere manier om terug naar de stad te komen dan met de veerboot. Bovendien hebben de kosten van de vertraagde terugvlucht en de extra bagage ons zwaar op de proef gesteld. De laatste druppel, toen we uiteindelijk gedwongen werden het laatste deel van de vlucht te betalen, konden we niet betalen en zaten we de hele nacht vast op de luchthaven.

Een busje huren is een ideale situatie als je voor korte tijd wat extra bagageruimte nodig hebt. Maar als u de hele inhoud van uw bestelwagen van de ene plaats naar de andere moet brengen, dan is het huren van een bestelwagen waarschijnlijk geen optie voor u. Als alles wat je nodig hebt is een manier om naar uw eindbestemming, over land – dan is het vliegtuig zijn de betere manier om te gaan. Als je gaat worden op een lange reis door het hele land, dan is ofwel de bus of de trein zal veel comfort. Aan de andere kant als het een korte reis met veel lopen betrokken, dan is de busjes zal niet een optie voor je. In gevallen als deze, dan is de bestelwagens zal de voor de hand liggende keuze van het vervoer zijn.

De kleinere bestelwagens hebben hun voor-en nadelen. Echter, de economie modellen zijn het meest geschikt voor prive-gebruik, terwijl als je een grotere bestelwagen voor zakelijk gebruik, dan is de kosten is niet iets om te lachen op.