Wat is een Spirituele Coach? Een definitie en wat ze doen

Eenspirituele coach kan je helpen je eigen beperkingen en sterke punten te identificeren. Door je in contact te brengen met je eigen bewustzijn en beperkende overtuigingen, kan hij je helpen een beter perspectief te krijgen op wat er echt aan de hand is in je leven.

Zij kunnen u helpen om door moeilijke relatieovergangen heen te komen en uw gevoelens te begrijpen op een manier die niet te veel pijn doet wanneer de relatie eindigt.

Hoe helpt een spirituele coach?

Spirituele coaches putten hun inspiratie uit verschillende bronnen, waaronder de humanistische psychologie, de eeuwigdurende filosofie, yoga, boeddhisme en andere oosterse tradities. De meest voorkomende benadering onder coaches is om een "coaching" model te gebruiken, wat betekent dat je als cliënt een "coach" bent voor de coach. Deze benadering is bijzonder effectief voor cliënten die op zoek zijn naar een extern perspectief om hen te helpen de bron van hun moeilijkheden te identificeren.

Moet je een cursus volgen of een coach zoeken?

Spirituele coaching kan iets heel persoonlijks zijn en er is niet één juiste manier om het te doen. Vanuit een opleidingsperspectief kun je ervoor kiezen om via een vakschool te gaan die een specifiek type opleiding aanbiedt. Op die manier krijg je gegarandeerd coaching van iemand die het programma heeft doorlopen en gecertificeerd is om het aan te bieden. Als je die route te beperkend vindt, kun je ook kiezen voor een coach die gewoon iemand is die veel ervaring heeft.

Conclusie.

Het valt niet te ontkennen dat het leven moeilijk kan zijn. En hoewel het geen goed doet om al je tijd te besteden aan medelijden met jezelf, kan het ongelooflijk nuttig zijn om met iemand te praten die met soortgelijke problemen te maken heeft gehad en er als een beter mens uit is gekomen. Of je nu op zoek bent naar een carrière coach, een relatie coach, of een coach die je kan helpen om door een moeilijke periode in je leven te komen, een spirituele coach kan een geweldige bron zijn.